Neem contact op met het Leerwerkloket in jouw regio
Klik Hier
Loopbaanadvies binnen jouw sector of vakgebied?
Klik Hier
Start met het maken van online testjes
Klik Hier
Previous
Next

Loopbaanadvies en testen

Je wilt jezelf ontwikkelen in je eigen vak of zoekt (ander) werk, maar je weet niet wat je wilt of hoe je dit moet aanpakken. Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor je antwoord kunt vinden op deze vragen.

Leerwerkloketten

Het Leerwerkloket helpt op het gebied van leren en werken. Voor vragen over het kiezen van een (nieuwe) opleiding, leren naast een baan, omscholing, bijscholing, solliciteren en financiële zaken kun je bij het loket terecht. Het Leerwerkloket is er voor iedereen, voor alle leeftijden en er zijn bovendien geen kosten aan verbonden! In Noord-Nederland hebben we drie Leerwerkloketten.

Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt!

Volg de stappen op de site als je wilt leren en werken. Ontdek wat je wilt en kunt. Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

De arbeidsmarkt blijft in beweging. En jij?

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen er aan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer.

Waarom een leven lang ontwikkelen?

De maatschappij wordt steeds ingewikkelder. Daarom is het voor iedereen belangrijk om goed overweg te kunnen met bijvoorbeeld taal, rekenen en computers.

Loopbaanadvies

Je kunt ook specifiek loopbaanadvies krijgen binnen jouw vakgebied. Bijvoorbeeld bij scholen, vakbonden en O&O fondsen. 

Zorgplein Noord

helpt je graag verder om de stap te zetten naar jouw droombaan in de sector Zorg en Welzijn. Werk je nu niet in zorg en welzijn, maar wil je dat wel graag? Het regionale contactpunt is voor Noord Nederland hét fysieke en online aanspreekpunt voor mensen die zich oriënteren op het werken in de zorgsector. 

NHL Stenden

biedt studiekeuzeadvies. Ben je op zoek naar een passende studie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je een Open Dag bezocht, maar wil je graag specifieke vragen stellen aan een van onze studieadviseurs? Een studieadviseur brengt samen met jou in kaart waar jouw talenten en interesses liggen.

Servicepunt Techniek

komt graag met jou in contact want de techniekwereld staat nooit stil en de vraag naar technische mensen is groot.  Ze helpen je bij het oriënteren, met het vinden van een passende vacature en als het nodig is bij het inzetten van de bijbehorende scholing en jouw introductie bij werkgevers.

Loopbaan FNV

helpt je met je talenten ontdekken en je werkplezier vergroten. Regie voeren over je eigen loopbaan; hoe doe je dat? Welke stappen zijn nodig en hoe pak je dat aan? Dat ontdek je bij Loopbaan FNV. In samenwerking met trainers, trajectadviseurs en consulenten. 
Previous
Next

CNV

biedt James Loopbaanadvies. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en hoe kom ik daar? Dat zijn vragen die je gaat onderzoeken tijdens een loopbaanadviestraject. Met een gecertificeerde coach kijk je samen naar jouw situatie. Op basis daarvan bepalen jullie wat het traject moet inhouden.

Testen

Start met zelf online testjes te maken! Hierdoor kom je meer over jezelf te weten. Ga bijvoorbeeld naar een van onderstaande pagina’s. 

Welk beroep past bij mij?

Zet je vaardigheden op een rij

Welke opleiding past bij mij?

Wat zijn mijn competenties

Dit beroep past ook bij mij

Mijn fitheid op de arbeidsmarkt

Onze partners