Scholingsmogelijkheden
Binnen verschillende sectoren en op verschillende vakgebieden wordt scholing aangeboden. Je vindt hier een overzicht van opleidingsprogramma’s, leerplatformen, kenniscentra en cursuscatalogi.
Naar de scholingsportalen
Regelingen en subsidies Leven Lang Ontwikkelen
De wereld om ons heen verandert snel. Technologie verandert ons leven en werken. De coronacrisis heeft een grote impact. Er zijn maatschappelijke uitdagingen zoals tekorten op de arbeidsmarkt en de energietransitie. Dat biedt kansen, maar stelt het aanpassingsvermogen van mensen én organisaties op de proef.
Meer informatie
Previous
Next

Scholing via je werkgever

Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen dragen financieel bij aan de scholing van werknemers in hun branche. Werkgevers kunnen een beroep doen op de middelen die de O&O-fondsen beheren. Sommige O&O-fondsen bieden zelf cursussen aan of ontwikkelen scholingsprojecten voor de branche. Alle O&O-fondsen hebben loopbaanadviseurs in dienst, die kunnen helpen bij scholings- en opleidingstrajecten voor werknemers.

NL Leert Door: gratis landelijk scholingsaanbod

De overheid helpt om mensen wendbaar te maken met de subsidieregeling NL Leert Door. Door deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen, zodat ze hun werk beter kunnen doen of hun kansen vergroten als ze ander werk zoeken. De subsidieregeling NL Leert Door is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioen gerechtigde leeftijd.

Regelingen en subsidies voor een leven lang ontwikkelen: welke zijn er?

Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen. Denk bijvoorbeeld aan financiële tegemoetkomingen. Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht!

Overzicht scholingsportalen

Lef’L Up

In het 6-daagse opleidingsprogramma Lef ‘L Up! leer je vaardigheden die aansluiten bij de veranderingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is er veel aandacht voor jou; wie ben je, wat kun je en wat wil je? 

Kenniscentrum WMO

Kenniscentrum WMO is dé specialist in opleidingen, trainingen, detachering en advies binnen het Sociaal Domein; WMO, Schuldhulpverlening, Jeugdprofessionals en Participatie.

oZone

oZone is een gebruiksvriendelijke online leeromgeving, ontwikkeld voor en door technische bedrijven. Op het platform vind je basisleerstof waarbij je eenvoudig een training of cursus kunt volgen.

Opleiding, ontwikkeling, metaalbewerking (OOM) 

OOM is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Het gezamenlijke doel is om het vakmanschap in de branche naar een hoger plan te tillen. 

Bouwend Nederland BNL Academy

Bouwend Nederland biedt met haar BNL Academy verschillende trainingen aan gericht op de bouw- en infrasector. Deze trainingen kunnen ook op locatie plaatsvinden en daarnaast geheel op maat samengesteld worden. 

Technopark

Technopark is hét opleidingsbedrijf voor de timmerindustrie, houtskeletbouw en houthandel. Technopark biedt scholing in de breedste zin van het woord op het gebied van houtgerelateerde beroepen aan VMBO afgestudeerden, schoolverlaters, omscholers en werkzoekenden. Onder de vlag van Houtcirkel wordt bijscholing verzorgd.

Meubelindustrie en interieurbouw: Schaven aan jouw toekomst

Op dit portaal wordt je geholpen om te “schaven” aan jouw toekomst hiermee aan de slag te gaan. Je kunt dit onder meer doen door gebruik te maken van de gratis cursussen in de catalogus. Op deze pagina’s vind je verder tips over hoe je je kunt ontwikkelen in je huidige functie. 

Bouwopleiders

Opleidingsinstituten in de bouwbranche hebben krachten gebundeld. Onder de noemer ‘Bouwopleiders’ bieden zij een samenhangend, overzichtelijk en kwalitatief sterk trainings- & opleidingsaanbod aan, voor alle lagen van de bedrijfskolom, van vakman tot projectleider tot directeur.

Opleidingsbedrijf Metaal (OBM)

Bijleren, kennis vergroten, specialiseren, doorgroeien, uzelf ontwikkelen. Een mens blijft zijn leven lang leren. Haal het beste uit jezelf door te bepalen waar jouw kracht ligt en waar je je nog verder in kunt ontwikkelen. Bijvoorbeeld: Lassen, Praktijkopleider, Veiligheid, Persoonlijke Ontwikkeling en Techniek.

NHL Stenden Cursussen en Leergangen (OOM) 

Streef je ook in deze bizarre situatie naar verandering? Wil je doorgroeien, bijleren of specialiseren? Met het ruime aanbod bij NHL Stenden vind je altijd een opleiding die aansluit bij jouw ambities én privéleven. Jij bepaalt de koers, de snelheid, de tijdsduur en de eindbestemming. 

HanzePro

Ambitie om meer uit je huidige baan te halen, door te stromen of op zoek naar (ander) werk? HanzePro is er voor werkenden en werkzoekenden die zich willen ontwikkelen. 

Volwassenonderwijs Friesland College

Opleidingen en cursussen voor volwassenen: Zorg en Welzijn, Pedagogisch werk en Onderwijs, Techniek en Technologie.

Volwassenenonderwijs ROC Friese Poort

Opleidingen en cursussen voor volwassenen: Communicatie, Creatieve industrie, Economie en Ondernemen en nog veel meer.

Volwassenenonderwijs Alfa-college

Het Alfa-college biedt opleidingen en cursussen op jouw vakgebied, waardoor jij jezelf sterker in de markt zet: met werkervaring én actuele vakkennis. 

Noorderpoort trainingen en cursussen

Wil je je kennis verbreden of verdiepen? Heb je medewerkers die je wilt laten bijscholen? Noorderpoort heeft een groot aanbod aan trainingen en cursussen in verschillende sectoren.

Fryslandwerkt Educentre

Fryslandwerkt is het samenwerkingsverband van overheid, onderwijs, UWV, SW-bedrijven en sociale partners in Fryslân en ondersteunt werkgevers bij het inclusief ondernemen. Werkzoekenden met een uitkering die graag willen werken helpen zij aan een baan bij werkgevers.  Zij geloven in een arbeidsmarkt waar voor iedereen een passende plek is.

WERK-portal

Hier vind je gratis online programma’s die jou helpen bij het zoeken naar werk en om lekker aan het werk te blijven. Ook zijn er programma’s over taal, omgaan met de computer en social media. Je kiest zelf waar je mee wilt oefenen. Bijvoorbeeld: Sterk aan het werk, Werk zoeken en solliciteren, Veilig en prettig werken, Inburgering, Taal en Rekenen, Omgaan met de computer en mobiele telefoon, etc.

Kansrijkberoep Online leren

Kansrijkberoep Online leren is er voor werkzoekenden met een uitkering en ZZP’ers met een Tozo uitkering in de Provincie Groningen en Noord-Drenthe. Handig als je je kennis wilt vergroten in je huidige vakgebied of een ander beroep overweegt. Doe er je voordeel mee en ga aan de slag met je ontwikkeling. Sommige opleidingen en leerroutes worden ook aangeboden in Engels, Duits en Arabisch.

Wij Techniek

Wij Techniek werkt aan de ontwikkeling van álle mensen in de technische installatiebranche. Dit doen ze in opdracht van en in samenwerking met de vakbonden CNV Vakmensen, De Unie en FNV Metaal en de werkgeversorganisaties NVKL en Techniek Nederland.
Opleidingen (1000 pagina’s scholingsaanbod van externe partijen).

Onze partners